Balkonzangers en voorbijgangers genieten van kerstliederen (2)

24 december 2021

Vanwege de corona-maatregelen mochten we geen publiek uitnodigen voor onze jaarlijkse kerstzang. Maar we hebben wel gezongen. En er was publiek.

Met Pasen, Pinksteren en Kerst gaan we zingen. Want zingen hoort erbij, zeker tijdens christelijke feestdagen. Iedereen die wil mag meezingen. Helaas was er het afgelopen jaar weinig mogelijk door de maatregelen tegen corona.

We waren van plan om het tijdens Kerst groots aan te pakken. Op het plein van de Allemanswaard staat een kerstboom die zo groot is dat we een hoogwerker nodig hadden om er een bal uit te halen die erin was geschopt. Onder die boom wilden we een heus kerstliederenconcert geven. We hadden zangers geregeld en muzikale versterking. Maar helaas. Corona stak een stok tussen de spaken.
Toen besloten we om dan maar zonder publiek te zingen. Voetballers spelen immers ook in lege stadions. De enige mensen die we van tevoren hebben ingelicht, waren bewoners van de Allemanswaard. Dat deden we om te voorkomen dat ze vreemd zouden opkijken wanneer wij als leefgemeenschap plotsklaps op het plein zouden staan te zingen.
Vrijdagavond 17 december stalden we een keyboard, een contrabas, een gitaar, twee dwarsfluitisten en onze verzameling Afrikaanse drums uit, buiten voor onze hoofdingang aan de Allemanswaard. Bijna een uur lang zongen we kerstliederen. Best mooi, al zeggen we dat zelf. Een aantal bewoners van de Allemanswaard zong spontaan mee vanaf hun balkons. Toevallige voorbijgangers bleven blij staan en deden ook mee.
Het werd een mooie avond. Min of meer binnen de corona-grenzen.