Theodoor is …. man van Christonette en vader. Een doener die van dienen houdt. Handig en hulpvaardig. Reparatie en onderhoud doet hij zowel op zijn werk (hoogwerkers) als hier in de leefgemeenschap.
Christonette is …. vrouw van Theodoor en moeder. Houdt van roze en draagt graag rokken. Houdt ook van pioenrozen en patat. Het delen van je leven, écht zijn, met alle mooie en moeilijke dingen, is genade en genieten.

Getrouwd met Dirk-Jan en dankbare mama van Levi, Noa en Sam (die het heel leuk vinden om hier te wonen en dol zijn op de trampoline). Houdt erg van lezen, het liefst met een grote kop thee en chocolade. Deelt van haar boekenliefde uit in het boekenkastje aan de voorkant van de leefgemeenschap.

Wederhelft van Eline. Daddy of three. Geniet van de schepping, buitenlucht en om bezig te zijn. Vind het heerlijk om de gezamenlijke tuin te onderhouden. Heeft passie voor handen als handtherapeut. Verbinder, mensenmens, altijd in voor muziek, sport en spel. 

Al sinds 1964 ben ik diacones en heb dus al veel veranderingen meegemaakt! Als zusters hebben wij geen eigen kinderen, maar ik heb wel een heel goede band met mijn (achter)nichtjes en neven. Doordat er nu ook gezinnen deel uitmaken van onze leefgemeenschap, kan ik genieten van de spontaniteit van de kinderen in ons huis en onze tuin.

God is erbij! Jezus is mijn vaste grond, mijn fundament! Een taakgerichte en enthousiaste vrijwilliger. Ik heb altijd weer zin om ernaar toe te gaan. Feiten en cijfers. Verjaardagen niet te missen. Houd van fietsen en bezorg zn. post in Amerongen. Storingsdienst: Wat is er aan de hand? Dienstbaar, behulpzaam. Samen kom je verder!

Oprecht, trouw en analytisch. Muzikaal en handig met computers. Iets wat hij ook voor de kost doet. Diepe denker en een spelende papa, op de trampo stoeiend of rennend. Zoekt naar verbinding en kan daarbij observerend zijn. Geniet van gezelligheid en samenzijn. De ‘pyromaan’ in hem komt naar boven wanneer een vuurkorf of haard in de buurt is. Jezus is voor hem de Weg, de Waarheid en het Leven!

‘Zie je mij, wie ben ik dan? Kenmerken van mij: Er gewoon kunnen zijn – kunnen genieten van de kleine dingen. Luisteren naar verhalen . Altijd in voor een goed gesprek / het onverwachtse  in geven en ontvangen. 

Zuster Irene voelt zich als dienstoudste jong temidden van de 10 kinderen van de Leefgemeenschap. Amerongen en omgeving ziet haar vaak op de fiets of wandelend in het bos. Ze houdt van een open huis en hart. Bovenal is ze dankbaar voor de vele blijken van Gods goedheid en trouw in haar leven.

Enthousiast, belangstellend en meestal vrolijk ;) , wat helpt bij haar werk als docent maatschappijleer. Organiseren doet ze volop, in werk en privé, communicatief helder en assertief. Puntjes op de ‘i’ zetten, soms wat kritisch, meestal naar zichzelf. Fietsen en lopen door de bossen (met man, kids, of alleen), maken haar hoofd weer leeg. Geniet van het wonen hier, samen te geloven, delen en dienen. Chocola is haar ‘guilty pleasure’, mmm!

Houdt van de zon, van wandelen, fietsen en lezen. Gaat graag met verschillende culturen om en onderhoudt intensief contact met de zusters in Rwanda; vindt het mooi om huisbezoeken te doen en het evangelie te delen; is geen keukenprinses, maar houdt wel van lekker eten!

Het is eigenlijk heel vanzelfsprekend om in een christelijke leefgemeenschap te wonen. Tenminste, dat vinden we nu. Raar dus dat we er nooit eerder over hebben nagedacht. We zagen in de zomer van 2020 een advertentie waarin werd gezocht naar een gezin dat bij de Christelijke Leefgemeenschap Bethanië wilde komen wonen. We keken elkaar aan en dachten: Ja, natuurlijk!

Met passie geeft ze het evangelie door aan mensen wereldwijd, aan AZC’ers en nieuwe Nederlanders en is pastoraal met hen betrokken. Ze is iemand die niet aarzelt om knopen door te hakken en besluiten te nemen. Ze heeft een warm hart voor Suriname en de hangmat ligt lekker. 

Op de plek zijn waar God mij bedoelt!! Leefgemeenschap Bethanië is nu die plek. Fijn dat we met gezinnen samen wonen, de kinderen verrijken de club. Ik vind het fijn om mensen te ontmoeten; houd van creatief bezig zijn.