22 november 2023

Op donderdag 2 november klokslag 14 uur ging onze goed voorbereide Special Edition van de Huiskamer van start! Wat was het leuk om te zien hoe de zaal volstroomde en iedereen binnen druppelde. Buurtbewoners waar we elke donderdagmiddag een bakje koffie mee drinken, maar ook onbekende Amerongers die voor het eerst Bethanië binnen stapten.

02 november 2023

Zaterdag 28 oktober stonden er geen auto’s bij ons in de garage, maar hingen er waslijnen vol kleding in de garage. Want er was weer een kledingruil!

23 september 2023

Soep op de Stoep, 2023

De helft van de soep dit jaar was gemaakt door Amerongers van buiten onze leefgemeenschap. Supergaaf natuurlijk.

07 juli 2023

De zon straalde volop en het beloofde een mooie dag te worden. De kinderen begonnen op vrijdag 7 juli aan hun laatste schooldag voor de vakantie. ’s Middags waren de kinderen welkom op het zomerfeest bij Leefgemeenschap Bethanië. Maar voor het zover was werden de aanmeldingen gecheckt, de groepsindeling gemaakt, naamstickers geschreven en de materialen voor de “alles op z’n kop” speurtocht verzameld. Er waren vrijwilligers om alles in goede banen te leiden en het feest kon beginnen!

15 april 2023

Het was weer een feestje. Lange rijen vlaggetjes hingen boven de binnentuin alsof het al Koningsdag was, en stapels kleren gingen van hand tot hand.

17 februari 2023

Twee paar stralend bruine ogen keken recht in mijn camera. En daarna lieten deze vrouwen zien wat ze gemaakt hadden tijdens de workshop. Die ochtend hadden we een heerlijke chocoladeworkshop bij De Kei in Leersum. 16 vrouwen waren aanwezig. 

17 februari 2023

‘Hij geeft het beste advies van de hele wereld. En Hij is Koning van de vrede’ Ik probeerde zo op die bewuste vrijdagmorgen voor Kerst iets uit te leggen.  Maar helaas, nog steeds keken sommige vrouwen me wat glazig aan.  

25 januari 2023

Bij Leefgemeenschap Bethanie geven we wekelijks taallessen. Voor deze Nederlandse lessen zijn we op zoek naar vrijwilligers.

25 januari 2023

Bij Leefgemeenschap Bethanie in Amerongen koppelen we Nederlandse vrijwilligers aan nieuwe Nederlanders. Voor een uurtje in de week, op een zelfgekozen tijdstip, kunnen jullie dan elkaar ontmoeten in eigen setting en zo werken aan de Nederlandse taal. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers.

27 december 2022

Sommige tradities zijn het waard gekoesterd te worden. Één daarvan is het kerstdiner. Dan gaat het wat ons betreft niet om exquise voedsel, maar om ontmoeting, samen in de naam van Jezus.

13 december 2022

“Wat leuk dat jullie het weer gezellig maken”, zei de vrouw die afgelopen zaterdag over het voetpad naast onze leefgemeenschap liep. Ze schoof grijze haren voor haar ogen weg en keek even naar de werkende Bethanië-mannen. Eventjes maar. Ze liep snel de Allemanswaard op. Naar huis, want het was koud.

15 november 2022

Kletsen, ruilen en ontmoeten op de Speelgoedruilbeurs!

Waarom zou je sinterklaascadeautjes kopen als je ze ook kunt ruilen? Ruilen is goedkoper, beter voor het milieu en het is veel gezelliger.

27 september 2022

Nog nooit zo veel soep gegeten

Eventjes leek het erop dat onze jaarlijkse activiteit Soep op de Stoep in het water zou vallen. Want het regende. Maar het werd hartstikke gezellig, en superlekker.

24 september 2022

Indonesisch eten en een luisterend oor

Afgelopen 22 september hadden we dan eindelijk onze mantelzorg-maaltijd. Al lang was er binnen de Leefgemeenschap Bethanië een verlangen om iets aan mantelzorgers in de omgeving van Amerongen aan te bieden. In samenwerking met de NPV en het Sociale Dorpsteam is toen dit initiatief bedacht. 

23 september 2022

Maté en baklava 

13 juli was het zover: de Arabische avond. De heerlijke geuren van de Syrische koffie waren al te ruiken in de activiteitenruimte en een paar mensen waren bezig om maté klaar te maken.