Nieuws

Licht

14 januari 2021

Als u deze column leest dan zijn de meeste versieringen en feestverlichting van kerst weer verdwenen.  Ik hik er nog even tegenaan om gelijk die eerste week van januari de sterren op te ruimen, de lichtjes in de dozen te doen, de kerstkleedjes  en prullaria weg te halen. Een kale bedoening na al die gezelligheid. Ja voor een week of vier gezelligheid en alles wordt weer opgeborgen tot de volgende kerst. En toch… is niet alles weg:  het Licht, het échte licht in deze wereld blijft, ook al lijkt alles in dozen opgeborgen te zijn. Eigenlijk hebben we het kunstlicht in de dozen gedaan, maar het echte licht schijnt reeds in deze wereld en mensen worden hierdoor verlicht  en op het juiste spoor gezet. Jezus heeft van zichzelf gezegd: “Ik ben het licht van de wereld, wie mij volgt zal het Licht des Levens hebben”. Wat mooi om kinderen van het Licht genoemd te worden en ze tegen te komen. Ik herken ze in het liefhebben van God en mensen. Dat gaat samen op. Heb lief, hou vol!  Om nog maar eens een bekende slogan te noemen. Niet alleen vroom, maar ook praktisch, er zijn voor de ander, met woord, maar vooral daad.  Lang geleden tijdens de  kinderkampen leerden we de kinderen een lied over het licht en wij als grote mensen zingen dat elkaar ook toe: ”Laat zo je licht maar schijnen bij alles wat je doet, zodat de mensen zeggen: God is goed”.  
Een wat nieuwer lied, eigenlijk een gebed, is misschien bekender:
Heer, uw licht en uw liefde schijnen
Waar U bent zal de nacht verdwijnen.
Jezus, Licht van de wereld, vernieuw ons.
Levend Woord, ja uw waarheid bevrijdt ons.
Schijn in mij, schijn door mij.  
 
Zingt u mee?
 
Vanuit leefgemeenschap Bethanië wens ik u veel heil en zegen in dit pas begonnen jaar!
Zr. Greet Verhoeven

GlobalRize

12 januari 2021

Sinds een jaar ben ik (zr. Anneke) vrijwilliger bij GlobalRize. Dit is een organisatie die wereldwijd via facebook en messenger contact heeft met mensen, die vragen hebben. Ons doel is hen te helpen met deze vragen, te bidden voor hun nood, hun hoop en vertrouwen te geven in een wereld vol angst en onderdrukking. We mogen zoveel mooie gesprekken hebben en beleven dat mensen Jezus aannemen als hun Verlosser en Heer. De bedoeling is dat mensen in hun omgeving contact krijgen met christenen/een kerk waar ze hulp vinden en zich eventueel kunnen aansluiten. 

Daarnaast kunnen mensen online Bijbelcursussen volgen met mentors. Ik ben mentor bij twee cursussen en het is zo mooi om te beleven dat de cursisten groeien in kennis en geloof. 

Ben je geïnteresseerd, kijk dan eens op de site en meld je aan als vrijwilliger. Globalrize.nl/internetzending. Je zult er absoluut zelf door gezegend worden. 

Sinds kort hebben we ons huis open op dinsdagochtend voor mensen, die met vragen zitten en een gesprekje willen bij een kopje koffie of thee. Het gaat om de enkeling. We mochten al met verschillende mensen een gesprek(je) hebben, soms ook over wie we zijn en wat we geloven. Zo breiden we onze mogelijkheden uit om in gesprek te komen met Amerongers en andere voorbijgangers. 

Stopzetten activiteiten

08 januari 2021

Stopzetten activiteiten

Helaas zijn we door de huidige lockdown genoodzaakt om onze taallessen en andere activiteiten te stoppen.

We gaan weer verder zodra het kan. Mocht je je alvast willen aanmelden voor de taallessen, mag er een berichtje gestuurd worden naar onze diaconaal werker Marieke Schouten (06 18958434).  Na de lockdown hopen we je dan te zien!

Rouwdagen

28 oktober 2020

‘Rouw d(r)agen met God. Er komt een moment dat je het bewust op je moet nemen om te dragen, want het leven gaat verder. Maar het alleen dragen is bijna een onmogelijke last. Samen gaan we op zoek hoe God wil helpen dragen in dit proces.’

Reacties van twee deelnemers over de rouwdagen van mei 2020:

“Naast het delen van de verhalen, te horen van anderen over het verlies van hun partner, heb ik echt mogen ervaren wat gebed in deze dagen heeft betekend. De aandacht en de tijd die er was om te praten over de pijn en strijd die verlies met zich meebrengt was bijzonder maar ook jullie expertise om, door de vragen heen, bij de plek te komen waarom ik het gevoel had dat God zo ver weg was. 

Het is zo ontzettend goed om te ervaren er gewoon te mogen zijn. Te ‘zijn’ in het verdriet, de pijn en eenzaamheid. Ik kan verder in de stille overtuiging in mij dat God heel dicht bij mij is.”

“Bij binnenkomst was er die warme deken die ik kreeg omgeslagen en die heb ik de hele dag om me heen gevoeld. Het feit, dat je op dezelfde Antenne bent aangesloten, dat vind ik zo waardevol. En de gesprekken onderling, dat heeft veel betekenis gehad voor mij.”

 

8, 15 en 22 april zijn de nieuwe data voor de volgende rouwdagen.

De Rouwdagen worden georganiseerd door zr. Anneke. Meer informatie over haar is te vinden op https://eva.eo.nl/artikel/2020/04/zuster-anneke-over-de-leefgemeenschap-van-de-zendings-diaconessen-van-amerongen

 

Soep op de Stoep

28 oktober 2020

Leefgemeenschap Bethanië organiseert Soep op de stoep

Burendag 2020. Wat kun je doen voor je buren in coronatijd? Na wat brainstormen kwam het idee: “Soep op de stoep” We gingen aan de slag en besloten 2 soorten soep te koken: 10 liter tomaten- en 10 liter pompoensoep.We danken de sponsors voor hun bijdrage (winkeliersvereniging en Dorpsakker de Parel). Door de ingrediënten die we kochten en kregen waren de soepen heerlijk!!!!!!!!

Op zaterdag 26 september tussen 12.00 uur en 14.00 uur waren onze buren van harte welkom in de garage en buiten op de stoep. Vanwege corona nam ieder zijn eigen soepkom mee. Ook de mensen die langs liepen schoven aan. Onze nieuwe overburen Versluis Haardblokken kwamen een kommetje soep eten, met - u raadt het al: houtblokken voor de vuurkorf!

Het was een geslaagde actie met leuke ontmoetingen, en dat op 1,5 meter afstand. Zo leren we onze buren kennen, en u ons. 

Wat ons betreft: “Soep op de stoep, het smaakt naar meer!”

Opgeven voor Excel-cursus

18 juli 2020

De excel-cursus zit helaas vol! De cursus is bedoeld voor beginners. Deze loopt nog elke donderdag t/m donderdag 3 december. Informatie opvragen kan via contact@leefgemeenschapbethanie.nl of via 06 - 18 95 84 34.

Coffee-talk in de zomer

12 juni 2020

In verband met corona zijn er op dit moment geen coffee-talkmorgens. We kijken of we in de zomer een paar activiteiten kunnen organiseren waarbij we er met elkaar op uitgaan. Houd deze website daarom extra in de gaten.

Rond activiteiten in corona-tijd

12 juni 2020

Ook in Leefgemeenschap Bethanië starten we weer voorzichtig met activiteiten. We hebben er extra zin in! We houden daarbij wel de richtlijnen van de RIVM aan. Zo maken we extra schoon. Ook beperken we het aantal deelnemers per activiteit en vragen u zich vooraf op te geven. En u willen wij vragen thuis te blijven als u klachten heeft die mogelijk verband houden met een besmetting. 

Spelletjesmiddag

15 januari 2020

Buiten was het nat en donker, maar binnen was het spelletjesavond! Onder het genot van een glas cola en heel veel chips, speelden we Uno en werd er gesjoeld. Natuurlijk kon de gezamenlijke Bingo niet ontbreken! Met ongeveer 10 tieners uit Amerongen streden we om lekkere chocola. Het was een gezellige lange avond zo midden in de voorjaarsvakantie. Voor herhaling vatbaar!

06 januari 2020

Op zaterdag 4 januari stonden onze buurtjes op de stoep met sjaals en capuchons. Het was een druilerige dag, maar binnen stond de kerstboom nog en hingen de lampjes gezellig voor het raam. We hadden ze uitgenodigd om samen het nieuwe jaar in te luiden!

01 januari 2020

‘Eet met veel plezier, je Bethanië bolletje hier’. Dat stond op ons stoepbord dat op de hoek  Koenestraat/ Pr.Beatrixlaan stond. ’s Morgens begonnen we natuurlijk allereerst met het maken van het oliebollenbeslag, zelfs een beslag volgens ‘geheim recept’ van de buurvrouw… even voorproeven, nou die smaakten best!

website door inxpact