Nieuws

Rouwdagen

28 oktober 2020

‘Rouw d(r)agen met God. Er komt een moment dat je het bewust op je moet nemen om te dragen, want het leven gaat verder. Maar het alleen dragen is bijna een onmogelijke last. Samen gaan we op zoek hoe God wil helpen dragen in dit proces.’

Reacties van twee deelnemers over de rouwdagen van mei 2020:

“Naast het delen van de verhalen, te horen van anderen over het verlies van hun partner, heb ik echt mogen ervaren wat gebed in deze dagen heeft betekend. De aandacht en de tijd die er was om te praten over de pijn en strijd die verlies met zich meebrengt was bijzonder maar ook jullie expertise om, door de vragen heen, bij de plek te komen waarom ik het gevoel had dat God zo ver weg was. 

Het is zo ontzettend goed om te ervaren er gewoon te mogen zijn. Te ‘zijn’ in het verdriet, de pijn en eenzaamheid. Ik kan verder in de stille overtuiging in mij dat God heel dicht bij mij is.”

“Bij binnenkomst was er die warme deken die ik kreeg omgeslagen en die heb ik de hele dag om me heen gevoeld. Het feit, dat je op dezelfde Antenne bent aangesloten, dat vind ik zo waardevol. En de gesprekken onderling, dat heeft veel betekenis gehad voor mij.”

 

8, 15 en 22 april zijn de nieuwe data voor de volgende rouwdagen.

De Rouwdagen worden georganiseerd door zr. Anneke. Meer informatie over haar is te vinden op https://eva.eo.nl/artikel/2020/04/zuster-anneke-over-de-leefgemeenschap-van-de-zendings-diaconessen-van-amerongen

 

Soep op de Stoep

28 oktober 2020

Leefgemeenschap Bethanië organiseert Soep op de stoep

Burendag 2020. Wat kun je doen voor je buren in coronatijd? Na wat brainstormen kwam het idee: “Soep op de stoep” We gingen aan de slag en besloten 2 soorten soep te koken: 10 liter tomaten- en 10 liter pompoensoep.We danken de sponsors voor hun bijdrage (winkeliersvereniging en Dorpsakker de Parel). Door de ingrediënten die we kochten en kregen waren de soepen heerlijk!!!!!!!!

Op zaterdag 26 september tussen 12.00 uur en 14.00 uur waren onze buren van harte welkom in de garage en buiten op de stoep. Vanwege corona nam ieder zijn eigen soepkom mee. Ook de mensen die langs liepen schoven aan. Onze nieuwe overburen Versluis Haardblokken kwamen een kommetje soep eten, met - u raadt het al: houtblokken voor de vuurkorf!

Het was een geslaagde actie met leuke ontmoetingen, en dat op 1,5 meter afstand. Zo leren we onze buren kennen, en u ons. 

Wat ons betreft: “Soep op de stoep, het smaakt naar meer!”

Opgeven voor Excel-cursus

18 juli 2020

De excel-cursus zit helaas vol! De cursus is bedoeld voor beginners. Deze loopt nog elke donderdag t/m donderdag 3 december. Informatie opvragen kan via contact@leefgemeenschapbethanie.nl of via 06 - 18 95 84 34.

Coffee-talk in de zomer

12 juni 2020

In verband met corona zijn er op dit moment geen coffee-talkmorgens. We kijken of we in de zomer een paar activiteiten kunnen organiseren waarbij we er met elkaar op uitgaan. Houd deze website daarom extra in de gaten.

Rond activiteiten in corona-tijd

12 juni 2020

Ook in Leefgemeenschap Bethanië starten we weer voorzichtig met activiteiten. We hebben er extra zin in! We houden daarbij wel de richtlijnen van de RIVM aan. Zo maken we extra schoon. Ook beperken we het aantal deelnemers per activiteit en vragen u zich vooraf op te geven. En u willen wij vragen thuis te blijven als u klachten heeft die mogelijk verband houden met een besmetting. 

Spelletjesmiddag

15 januari 2020

Buiten was het nat en donker, maar binnen was het spelletjesavond! Onder het genot van een glas cola en heel veel chips, speelden we Uno en werd er gesjoeld. Natuurlijk kon de gezamenlijke Bingo niet ontbreken! Met ongeveer 10 tieners uit Amerongen streden we om lekkere chocola. Het was een gezellige lange avond zo midden in de voorjaarsvakantie. Voor herhaling vatbaar!

06 januari 2020

Op zaterdag 4 januari stonden onze buurtjes op de stoep met sjaals en capuchons. Het was een druilerige dag, maar binnen stond de kerstboom nog en hingen de lampjes gezellig voor het raam. We hadden ze uitgenodigd om samen het nieuwe jaar in te luiden!

01 januari 2020

‘Eet met veel plezier, je Bethanië bolletje hier’. Dat stond op ons stoepbord dat op de hoek  Koenestraat/ Pr.Beatrixlaan stond. ’s Morgens begonnen we natuurlijk allereerst met het maken van het oliebollenbeslag, zelfs een beslag volgens ‘geheim recept’ van de buurvrouw… even voorproeven, nou die smaakten best!

website door inxpact