05 juli 2024

Het leek wel een groep tienermeiden, die vrijdagochtend in Doorn. Al kletsend, lachend en regelmatig joelend hebben de vrouwen van de Women&Joy-groep een uur ballen gegooid bij bowlingbaan Het Grote Bos.

13 juni 2024

We zijn verheugd dat we afgelopen maand een Jumbo-prijs hebben gewonnen. Bij de Jumbo in Amerongen konden we een buurtidee indienen. Onze aanvraag voor een upgrade van ons Lichtjespad is vervolgens als een van de winnaars uit de bus gekomen. Dat beloofd wat, deze winter! We zijn de Jumbo heel dankbaar voor deze prijs en wij kijken alvast uit naar een sfeervolle decemberperiode. 

Zomerfeest voor kinderen!

12 juni 2024

240712 Zomerfeest flyer

17 mei 2024

Graag willen we onze ‘huisfotograaf’ voor een jaar aan jullie voorstellen. Het is enorm leuk en waardevol dat Marlous een jaar ons als leefgemeenschap in beeld brengt. Dus als je een keer dit jaar bij een activiteit van ons bent, grote kans dat je dan Marlous ontmoet. Hier stelt ze zich aan je voor. 

06 april 2024

Op de eerste zomerse dag in 2024, zaterdag 6 april, wordt de kledingruil in onze garage heerlijk druk bezocht.

10 februari 2024

In januari kregen we superleuk nieuws dat Trinity bij ons een huiskamerconcert kwam geven. Er wonen een paar fans van Trinity in de leefgemeenschap, dus er brak een groot gejuich uit toen bekend werd dat Trinity naar Amerongen zou komen!

25 januari 2024

Een heerlijk avondje, dat was de Sintruil! Woensdagavond 22 november was onze ontmoetingsruimte veranderd in een speelgoedwinkel. Niet om speelgoed te kopen, maar om te ruilen. Voor de 2e keer organiseerden we de Sintruil. En wat was het weer tof. Zelf speelgoed inleveren waar niet meer mee gespeeld wordt en dat ruilen voor ander speelgoed. Duurzaam en leuk! 

15 januari 2024

De één was aan het schillen, de ander aan het snijden en de volgende was aan het wegen. Het was een drukte van belang maar o zo gezellig om samen bezig te zijn! Zo waren er overheerlijke appels voor de appelbeignets. En gesnipperde appeltjes die samen met de rozijnen voor een heerlijke vulling voor de oliebollen zorgden.

09 januari 2024

Leefgemeenschap Bethanië heeft van Kringloopcentrum Goed Zo! een gift gekregen van 500 euro!

22 november 2023

Op donderdag 2 november klokslag 14 uur ging onze goed voorbereide Special Edition van de Huiskamer van start! Wat was het leuk om te zien hoe de zaal volstroomde en iedereen binnen druppelde. Buurtbewoners waar we elke donderdagmiddag een bakje koffie mee drinken, maar ook onbekende Amerongers die voor het eerst Bethanië binnen stapten.

02 november 2023

Zaterdag 28 oktober stonden er geen auto’s bij ons in de garage, maar hingen er waslijnen vol kleding in de garage. Want er was weer een kledingruil!

23 september 2023

Soep op de Stoep, 2023

De helft van de soep dit jaar was gemaakt door Amerongers van buiten onze leefgemeenschap. Supergaaf natuurlijk.

07 juli 2023

De zon straalde volop en het beloofde een mooie dag te worden. De kinderen begonnen op vrijdag 7 juli aan hun laatste schooldag voor de vakantie. ’s Middags waren de kinderen welkom op het zomerfeest bij Leefgemeenschap Bethanië. Maar voor het zover was werden de aanmeldingen gecheckt, de groepsindeling gemaakt, naamstickers geschreven en de materialen voor de “alles op z’n kop” speurtocht verzameld. Er waren vrijwilligers om alles in goede banen te leiden en het feest kon beginnen!

15 april 2023

Het was weer een feestje. Lange rijen vlaggetjes hingen boven de binnentuin alsof het al Koningsdag was, en stapels kleren gingen van hand tot hand.

17 februari 2023

Twee paar stralend bruine ogen keken recht in mijn camera. En daarna lieten deze vrouwen zien wat ze gemaakt hadden tijdens de workshop. Die ochtend hadden we een heerlijke chocoladeworkshop bij De Kei in Leersum. 16 vrouwen waren aanwezig.