Nieuws

27 september 2022

Nog nooit zo veel soep gegeten

Eventjes leek het erop dat onze jaarlijkse activiteit Soep op de Stoep in het water zou vallen. Want het regende. Maar het werd hartstikke gezellig, en superlekker.

24 september 2022

Indonesisch eten en een luisterend oor

Afgelopen 22 september hadden we dan eindelijk onze mantelzorg-maaltijd. Al lang was er binnen de Leefgemeenschap Bethanië een verlangen om iets aan mantelzorgers in de omgeving van Amerongen aan te bieden. In samenwerking met de NPV en het Sociale Dorpsteam is toen dit initiatief bedacht. 

23 september 2022

Maté en baklava 

13 juli was het zover: de Arabische avond. De heerlijke geuren van de Syrische koffie waren al te ruiken in de activiteitenruimte en een paar mensen waren bezig om maté klaar te maken. 

21 juli 2022

Het Allemansplein werd vroeg in de middag van de 8e juli in gereedheid gebracht. Er zou immers een groot zomerfeest komen voor kinderen uit de buurt. Het beloofde een prachtige middag te worden.

21 juli 2022

Op een zonnige dag in mei zijn we met een groep vrouwen naar het zorgcentrum Elim gegaan. We deelden het leven en bevroegen elkaar op het thema ‘een sterke vrouw’.

15 april 2022

De donderdag voor Pasen hebben Marieke en Christonette veel Paasattenties weggebracht. Veel van onze multi-culturele contacten in de wijk kregen een bosje tulpen met een Paaskaart.

14 januari 2022

Hoe vaak kijkt u op de kalender? Ik ben niet zo van de kalenders omdat ik gewoon vergeet om er op te kijken. In december kreeg ik een kalender cadeau, een Micha scheurkalender met de titel: 365 dagen goed en recht doen.

11 januari 2022

Wij zien uit naar een bestuurslid met een hart voor Rwanda!

Wij zijn Stichting Vrienden van Zusters in Rwanda.

24 december 2021

Vanwege de corona-maatregelen mochten we geen publiek uitnodigen voor onze jaarlijkse kerstzang. Maar we hebben wel gezongen. En er was publiek.

16 december 2021

Warme chocolademelk fleurt zelfs een grijze dag op. De zon liet zich niet zien toen we donderdag aandacht trokken met een kraampje naast het Lichtjespad. Maar de gratis warme chocomelk, koffie en koekjes maakten alles goed.

19 november 2021

‍Vorig jaar maakten verrassend veel Amerongers gebruik van ons Lichtjespad. Daarom komt er in december weer een nieuw ‘Pad van Licht en Hoop’. Naast het gebouw van de leefgemeenschap loopt een voetpad.

19 november 2021

We hadden echt niet verwacht dat zuster Irene (83) zo snel en zo goed zou opknappen, nadat ze eind juni lelijk van haar fiets op straat viel. Ondanks de heftige pijn van haar hoofdletsel, gebroken elleboog, een bekkenbreuk en een scheur in het schaambeen sloeg ze fanatiek aan het revalideren.

01 oktober 2021

Women & Joy is van start! Een nieuw vrouweninitiatief vanuit leefgemeenschap Bethanië. Ongeveer 1 keer in de drie á vier weken komen we bij elkaar met allerlei vrouwen uit Amerongen. Sommigen komen oorspronkelijk uit Syrië, Rwanda of Indonesië. Anderen hebben nooit ergens anders gewoond dan in Amerongen. 

01 oktober 2021

Zaterdag 18 september was het een mooie dag. Het herfstzonnetje brak door en de al licht verkleurende bladeren lichtten mooi op.  Al vroeg werd die zaterdag de Leefgemeenschapsvlag gehesen.

15 september 2021

Zr. Anneke: Na het besluit van de Leefgemeenschap om de Rouwdagen te stoppen hebben we deze week afscheid genomen van de teamleden Alie Wernsen en Jellina Braaksma.
Wat hebben we in de meer dan 20 jaar dat we deze dagen mochten organiseren, eerst met ds. Panc Vermaat en zr. Trijntje Kruit, veel zegen mogen beleven.

website door inxpact