06 april 2024

Op de eerste zomerse dag in 2024, zaterdag 6 april, wordt de kledingruil in onze garage heerlijk druk bezocht.

10 februari 2024

In januari kregen we superleuk nieuws dat Trinity bij ons een huiskamerconcert kwam geven. Er wonen een paar fans van Trinity in de leefgemeenschap, dus er brak een groot gejuich uit toen bekend werd dat Trinity naar Amerongen zou komen!

25 januari 2024

Een heerlijk avondje, dat was de Sintruil! Woensdagavond 22 november was onze ontmoetingsruimte veranderd in een speelgoedwinkel. Niet om speelgoed te kopen, maar om te ruilen. Voor de 2e keer organiseerden we de Sintruil. En wat was het weer tof. Zelf speelgoed inleveren waar niet meer mee gespeeld wordt en dat ruilen voor ander speelgoed. Duurzaam en leuk! 

15 januari 2024

De één was aan het schillen, de ander aan het snijden en de volgende was aan het wegen. Het was een drukte van belang maar o zo gezellig om samen bezig te zijn! Zo waren er overheerlijke appels voor de appelbeignets. En gesnipperde appeltjes die samen met de rozijnen voor een heerlijke vulling voor de oliebollen zorgden.

09 januari 2024

Leefgemeenschap Bethanië heeft van Kringloopcentrum Goed Zo! een gift gekregen van 500 euro!

22 november 2023

Op donderdag 2 november klokslag 14 uur ging onze goed voorbereide Special Edition van de Huiskamer van start! Wat was het leuk om te zien hoe de zaal volstroomde en iedereen binnen druppelde. Buurtbewoners waar we elke donderdagmiddag een bakje koffie mee drinken, maar ook onbekende Amerongers die voor het eerst Bethanië binnen stapten.

02 november 2023

Zaterdag 28 oktober stonden er geen auto’s bij ons in de garage, maar hingen er waslijnen vol kleding in de garage. Want er was weer een kledingruil!

23 september 2023

Soep op de Stoep, 2023

De helft van de soep dit jaar was gemaakt door Amerongers van buiten onze leefgemeenschap. Supergaaf natuurlijk.

07 juli 2023

De zon straalde volop en het beloofde een mooie dag te worden. De kinderen begonnen op vrijdag 7 juli aan hun laatste schooldag voor de vakantie. ’s Middags waren de kinderen welkom op het zomerfeest bij Leefgemeenschap Bethanië. Maar voor het zover was werden de aanmeldingen gecheckt, de groepsindeling gemaakt, naamstickers geschreven en de materialen voor de “alles op z’n kop” speurtocht verzameld. Er waren vrijwilligers om alles in goede banen te leiden en het feest kon beginnen!

15 april 2023

Het was weer een feestje. Lange rijen vlaggetjes hingen boven de binnentuin alsof het al Koningsdag was, en stapels kleren gingen van hand tot hand.

17 februari 2023

Twee paar stralend bruine ogen keken recht in mijn camera. En daarna lieten deze vrouwen zien wat ze gemaakt hadden tijdens de workshop. Die ochtend hadden we een heerlijke chocoladeworkshop bij De Kei in Leersum. 16 vrouwen waren aanwezig. 

17 februari 2023

‘Hij geeft het beste advies van de hele wereld. En Hij is Koning van de vrede’ Ik probeerde zo op die bewuste vrijdagmorgen voor Kerst iets uit te leggen.  Maar helaas, nog steeds keken sommige vrouwen me wat glazig aan.  

25 januari 2023

Bij Leefgemeenschap Bethanie geven we wekelijks taallessen. Voor deze Nederlandse lessen zijn we op zoek naar vrijwilligers.

25 januari 2023

Bij Leefgemeenschap Bethanie in Amerongen koppelen we Nederlandse vrijwilligers aan nieuwe Nederlanders. Voor een uurtje in de week, op een zelfgekozen tijdstip, kunnen jullie dan elkaar ontmoeten in eigen setting en zo werken aan de Nederlandse taal. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers.

27 december 2022

Sommige tradities zijn het waard gekoesterd te worden. Één daarvan is het kerstdiner. Dan gaat het wat ons betreft niet om exquise voedsel, maar om ontmoeting, samen in de naam van Jezus.