Bowlen met de damesclub

05 juli 2024
Bowlen met de damesclub

Het leek wel een groep tienermeiden, die vrijdagochtend in Doorn. Al kletsend, lachend en regelmatig joelend hebben de vrouwen van de Women&Joy-groep een uur ballen gegooid bij bowlingbaan Het Grote Bos.

Voor velen was het de eerste keer. 'Oh, dit heb ik nog nooit gedaan maar ik ga het zeker met mijn kinderen doen!' riepen enkelen.Veel deelnemers (maar niet allemaal) van Women&Joy hebben een migratieachtergrond. Niet iedereen zal uit zichzelf gaan bowlen of heeft er het geld voor. Terwijl het toch een activiteit is die in het Nederlandse DNA zit (of je dat nou leuk vindt of niet).
'Dit is echt leuk, dit ga ik vaker doen', knikten ze allemaal na afloop.Onze Women&Joy activiteiten helpen deze vrouwen om steeds blijer en zelfverzekerder deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. We vragen regelmatig van vrouwen een eigen bijdrage, naar draagkracht. Zo motiveren we gelijkwaardigheid. Tegelijkertijd hebben we ook oog voor degenen die niks kunnen missen.

WomenJoy bowlen 2

Juist daarom zijn wij blij dat we als leefgemeenschap dit soort activiteiten kunnen aanbieden met financiële steun van mensen zoals jij. Super bedankt voor je steun en je gebed.Wil je ook eens meedoen met Women&Joy, of ken je iemand die dat leuk zou vinden? Kom dan naar een van de bijeenkomsten op vrijdagochtend (1 keer in de 4 weken).