Diaconaal medewerker Marieke

15 april 2021

Mijn naam is Marieke Schouten en ik woon vlakbij Amerongen, in het mooie Rhenen. Sinds augustus 2020 ben ik diaconaal werker bij Leefgemeenschap Bethanië. Een hele leuke en dankbare taak! In het diaconale werk mag ik allerlei soorten mensen ontmoeten.

Mensen die nog geen maand in Nederland wonen en mensen die nog nooit ergens anders dan in Amerongen hebben gewoond. Ik geef taallessen aan jonge mensen van het AZC in Leersum. Binnenkort start, als corona het toelaat, een vrouwenochtend, ook met vrouwen van allerlei achtergronden en culturen. Bijbelles geef ik ook aan een groepje mensen van allerlei culturen. Ik ben zelf opgeleid als Godsdienst Pastoraal Werker dus deze Bijbelles vind ik prachtig en belangrijk om te doen.

In mijn werk geeft deze coronatijd wel de nodige uitdagingen. Zo liggen nu de taallessen tijdelijk stil en kon ik ook minder huisbezoeken doen in Amerongen. Gelukkig zijn we afgelopen tijd heel druk geweest met een heel leuke buurtactiviteit. Daarmee gaan we bijna 1000 bloembollen door Amerongen verspreiden, met behulp van een klein legertje aan vrijwilligers van binnen en buiten de Leefgemeenschap. Ik hoef dus zeker niet stil te zitten!
Al met al ben ik erg blij met deze mooie baan en doe ik dit met veel genoegen. Op de website kunt u regelmatig vinden, wat er zich zoal afspeelt binnen en buiten de muren van onze Leefgemeenschap en daarmee van mijn werk. Welkom om daar eens een kijkje te nemen!