Kledingruil!

15 april 2023

Het was weer een feestje. Lange rijen vlaggetjes hingen boven de binnentuin alsof het al Koningsdag was, en stapels kleren gingen van hand tot hand.

Voor de tweede keer hebben we een kledingruil gehouden in de binnentuin van de leefgemeenschap. Dat ziet er eenvoudig uit: gewoon wat kleren ophangen. Maar er komt best een hoop georganiseer bij kijken. De avond ervoor alles klaarzetten en enorme stapels kleren op maat leggen. Op de dag zelf kregen we gelukkig hulp van een groepje vrijwilligers (die natuurlijk zelf de eerste keuze hadden). 

De kleding kwam met tassen tegelijk binnen, en vloog er net zo hard weer uit. Mooie spullen. En alles was gratis. Nou ja, het was natuurlijk wel de bedoeling dat je zelf kleding inleverde om te ruilen.
Kledingruil is een hele fijne manier om je klerenkast op te ruimen. Alles wat te klein is of wat je eigenlijk nooit meer aantrekt, lever je in. En je gaat met een tas vol mooie gebruikte kleding weer naar huis.
Aan het einde van de ochtend wachtte ons een hele prettige verrassing. Een buurtgenoot had een enorme stapel pannenkoeken gebakken. Superaardig. Er bleef geen enkele pannenkoek over 😊
Na de zomer willen we een volgende kledingruil houden.