Lichtjespad

02 februari 2023

Het paadje langs ons gebouw zag er vanaf half december een stuk ‘lichter’ uit dan anders. Er ontstond een “Lichtjespad”, een pad van bemoediging en hoop in de deze donkere maand en corona tijd. Langs het pad hadden we een slinger gehangen van kerstverlichting en een lijn met sterren.

Deze sterren hebben we in de buurt rond gebracht met de vraag of mensen daarop een lichtpuntje wilden schrijven. De reacties waren erg leuk en veel sterren werden ingevuld ingeleverd. Nadat we de sterren hadden gelamineerd hebben we ze langs het Lichtjespad opgehangen.

Mensen die over het pad liepen werden bemoedigd met blijde woorden en mooie teksten die te lezen waren. In veel lichtpuntjes kwam terug dat Jezus hoop en houvast biedt in deze onzekere tijd o.a. deze “Mijn lichtpunt is dat ik weet dat mijn Heer leeft!”

Ook “een omarming”, “zorgzame zoons” en “leuke buren” waren lichtpuntjes. Ook sterren van hoop en dankbaarheid: “ik hoop dat er volgend jaar geen corona is en dat mijn gezin bij is. Uit Iran” en “Ik heb afgelopen weken allerlei mooie mensen uit Amerongen ontmoet”.

We hoopten met dit Lichtjespad mede-Amerongers te bemoedigen en uit verschillende reacties is ook gebleken dat het mensen goed deed. En dat maakt ons ook weer blij!

website door inxpact