Lichtjespad 2022

13 december 2022

“Wat leuk dat jullie het weer gezellig maken”, zei de vrouw die afgelopen zaterdag over het voetpad naast onze leefgemeenschap liep. Ze schoof grijze haren voor haar ogen weg en keek even naar de werkende Bethanië-mannen. Eventjes maar. Ze liep snel de Allemanswaard op. Naar huis, want het was koud.

Het is echt een traditie geworden in Amerongen dat wij als Leefgemeenschap Bethanië in de kerstperiode het voetpad naast ons gebouw omtoveren tot Lichtjespad. Gewoon een paar lange, houten palen in de grond plaatsen en daaraan lange slingers kerstlichtjes hangen. Meer is het eigenlijk niet. Maar het ziet er meteen gezellig uit en we betrekken onze buurtgenoten er zoveel mogelijk bij. We hebben flyers rondgebracht om mensen te vertellen dat het Lichtjespad er weer aan komt. En dat dit jaar het thema over cadeaus gaat: Wat was jouw mooiste cadeau in 2022?


Bij de flyer zat een tekening van een cadeau met ruimte voor een korte tekst. We hopen natuurlijk dat veel buurtgenoten schrijven dat hun grootste cadeau in 2022 iets met God te maken had, maar iedereen is vrij om te schrijven wat hij of zij wil. Alle beschreven cadeaus die bij ons worden ingeleverd, plastificeren we en hangen we op aan de lichtjes-slingers. Zo ontstaat een gezellig straatje vol met twinkellichtjes, cadeaus en mooie kindertekeningen.
Leuk toch?