Lichtpuntje voor het Lichtjespad

16 december 2021

Warme chocolademelk fleurt zelfs een grijze dag op. De zon liet zich niet zien toen we donderdag aandacht trokken met een kraampje naast het Lichtjespad. Maar de gratis warme chocomelk, koffie en koekjes maakten alles goed.

Er hangen al heel wat beschreven ‘gloeilamp-papieren’ langs het Lichtjespad. Iedereen die wil, kan op zo’n papier opschrijven wie voor hem of haar dit jaar een lichtje is geweest; of je beschrijft kort een mooi moment uit het afgelopen corona-jaar. Wij plastificeren het papieren gloeilampje en hangen het aan de lijn naast het Lichtjespad. Mooi toch?


Het was prachtig om afgelopen zaterdag samen met alle leden van de leefgemeenschap het Lichtjespad op te bouwen. Theodoor had bij zijn werk een hoogwerker geregeld. De zusters haalden hun verzameling kerststallen uit de kast. En met z’n allen hingen we de kerstboom vol.
Prachtig ook om op deze eenvoudige manier te laten zien dat voor ons God het licht van de wereld is. Vooral ’s avonds is het gezellig op de Allemanswaard met al die kerstverlichting. Niet alleen van ons, eerlijk is eerlijk. Er staat een giga-kerstboom midden op het plein, en veel bewoners van de Allemanswaard hebben hun balkon volgehangen met kilometers twinkellichtjes.
Kom gerust even kijken. Als je aanbelt bij de leefgemeenschap, doet er vast iemand open. Koffie en thee zijn er altijd.
Als je zelf ook een licht-boodschap aan het Lichtjespad wil toevoegen, maar je woont niet in de buurt, schrijf dan een korte tekst (250 tekens is lang genoeg) en stuur die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.