Vacature bestuurslid

01 april 2023

Wij zien uit naar een bestuurslid met een hart voor Rwanda!

Wij zijn Stichting Vrienden van Zusters in Rwanda.

Ons doel als vriendenstichting is het moreel, spiritueel en financieel ondersteunen van het werk dat de Protestantse zusters van Abaja ba Kristo in Rubengera en omgeving doen in de zorg, het onderwijs, de landbouw, en waterprojecten. De zustergemeenschap in Rubengera is groeiend (meer dan 40 zusters) en actief bezig om ook een post in Kigali, de hoofdstad, verder uit te bouwen.

De zusters van Amerongen hebben aan de wieg gestaan van de Rwandese zustergemeenschap en zijn nog steeds zeer betrokken. Eén van de zusters is eerste aanspreekpunt en lid van ons bestuur. Verder zijn  de overige bestuurlijke portefeuilles goed ingevuld. Het bestuur telt 5 leden en wordt professioneel ondersteund. Voor meer informatie : https://zustersinrwanda.nl/

De ideale kandidaat voor de op dit moment openstaande vacature heeft een hart voor internationale samenwerking en gedegen kennis van en bij voorkeur ervaring met  werken in Afrika. Hij/zij werkt met passie en een persoonlijk geloof in deze sector en draagt graag bij aan de bestuurlijke afwegingen, gericht op de verdere doorontwikkeling en capaciteitsversterking van het werk en van de zustergemeenschap in Rwanda.

Wij vergaderen 4 keer per jaar in Amerongen en streven naar een jaarlijks bezoek aan de zusters in Rwanda in wisselende delegaties vanuit ons bestuur.

Overweegt u te reflecteren? Wij spreken u graag!

Nadere informatie is in te winnen bij de voorzitter René van de Kieft (renevandekieft@gmail.com)) en bij zuster Dorien Peet (zr.dorien@zdh.nl). Uw sollicitatie met motivering en CV zien wij graag tegemoet vóór 1 februari 2022.

U kunt deze digitaal richten aan alice.vanbarneveld@gmail.com

website door inxpact