Vossenjacht en pannenkoekenfeest

16 juli 2021

Snoepjes op je pannenkoek. Slagroom, smarties, winegums, spekjes en net zoveel poedersuiker en stroop als je wilt. Toen de kinderen zagen wat ze allemaal op hun pannenkoek mochten doen, werden hun ogen zo groot als… kauwgomballen.

 7 vossen, 10 bakkers, minstens 300 pannenkoeken, en een paar duizend snoepjes zorgden voor een wervelwind aan jeugdige energie bij de 43 kinderen die aan het begin van de zomervakantie meededen met de vossenjacht.

We wilden als leefgemeenschap een vrolijk begin geven aan de zomervakantie die voor sommige kinderen wel erg lang is (en soms een beetje eenzaam). Wij wisten van een aantal kinderen in het dorp dat ze het moeilijk vonden dat zij dit jaar niet op vakantie zouden gaan, terwijl hun vrienden wel gezellig met hun vader en moeder op pad gingen.

20210716 170120

Het werd een zonnige en geslaagde middag, vol spelende en schreeuwende kinderen. Tot onze vreugde waren er veel vrijwilligers uit het dorp die zich aanmeldden als vos, of vroegen of ze mee mochten helpen met pannenkoeken bakken, of toezicht houden bij de te verwachten run op snoepjes en slagroom.

Diaconaal werkster Marieke (die in dienst is van de leefgemeenschap) had enkele ‘nieuwkomers’ in Amerongen aangemoedigd om niet alleen hun kinderen mee te laten doen, maar ook zelf als vrijwilliger aanwezig te zijn bij de vossenjacht en het aansluitende pannenkoekenfeest. Gezellig en goed voor de integratie in het dorp.