Zin in een bol? - Haal hier uw Bethaniëbol!

15 januari 2024

De één was aan het schillen, de ander aan het snijden en de volgende was aan het wegen. Het was een drukte van belang maar o zo gezellig om samen bezig te zijn! Zo waren er overheerlijke appels voor de appelbeignets. En gesnipperde appeltjes die samen met de rozijnen voor een heerlijke vulling voor de oliebollen zorgden.

De volgende dag was er volop bedrijvigheid in de keuken. Het ene na het andere beslag werd  klaargemaakt.  Na het rijzen van het beslag was het tijd om alles te transporteren naar de garage. De bakkers hadden de olie al op de gewenste temperatuur. Ja, nu kon het echte avontuur beginnen: het één voor één uitscheppen van de bollen en deze in de olie laten zwemmen. De bollen kregen er een lichtbruine kleur van. Uit het vet in de schaal, waar de oliebollen niet lang bleven liggen: ze vonden gretig aftrek bij jong en oud! Voor wie wilde ook in combinatie met een beker warme chocolademelk.

Het oliebollenfestijn is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Daardoor kwamen vele bekende, maar ook onbekende mensen zich te goed doen aan een heerlijke Bethaniëbol!  Zo op de drempel van het oude naar het nieuwe jaar vonden er mooie ontmoetingen plaats. We mochten present zijn, aan anderen uitdelen en in woord en daad iets laten ‘proeven’ van Gods goedheid. En mocht u zin hebben gekregen in een bol: nog even wachten… op oudejaarsdag bakken we ze weer bruin! 

IMG 2232