Zomerfeest: “Alles op z’n kop“

07 juli 2023

De zon straalde volop en het beloofde een mooie dag te worden. De kinderen begonnen op vrijdag 7 juli aan hun laatste schooldag voor de vakantie. ’s Middags waren de kinderen welkom op het zomerfeest bij Leefgemeenschap Bethanië. Maar voor het zover was werden de aanmeldingen gecheckt, de groepsindeling gemaakt, naamstickers geschreven en de materialen voor de “alles op z’n kop” speurtocht verzameld. Er waren vrijwilligers om alles in goede banen te leiden en het feest kon beginnen!

Op het Allemanswaard plein had verteltheater BAS een gezellige ballonnenboog neergezet. Verteltheather BAS nam de kinderen mee in het verhaal van Jona. Jona kreeg van God de boodschap om naar de stad Ninevé te gaan. Hij  vertelde de inwoners dat de stad over 40 dagen zou worden omgekeerd (op z’n kop zou gaan) als ze niet zouden luisteren naar God. De mensen luisterden naar die boodschap en bekeerden zich tot God. Dat zinde Jona helemaal niet, maar hij moest leren dat God anders naar de mensen keek dan hij. God had de mensen lief. De prachtige wonderboom die God voor Jona liet groeien verdorde in één nacht. De mensen in Ninevé werden door God gespaard - zij waren belangrijker dan de wonderboom. 

03. Zicht op verteltheater BAS

Na een glaasje limonade en een versnapering begonnen de groepjes aan de “Op z’n kop speurtocht”. Daarbij was ook een opdracht voor het laten maken van een te gekke “Op z’n kop” groepsfoto! De kinderen kregen bij verschillende opdrachten aanwijzingen om het woord dat gezocht moest worden te kunnen vinden. Daar kwam het woord “omdraaien” uit. 

Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Van alle kanten werden er stapels pannenkoeken aangeleverd. Fijn dat zovelen zich voor het kinderfeest hebben ingezet. Vele handen maken immers licht werk! Pannenkoeken versieren met stroop of suiker, smarties en slagroom maakte het helemaal af. Het was mooi om te zien hoe ieder volop genoot van deze heerlijke lekkernij! Bij het naar huis gaan kregen de kinderen nog een mooie ballon mee met als tekst: Waar je deze zomer ook bent, God is erbij! Zo kijken we dankbaar terug op een mooi zomerfeest. Om verhalen op te halen en de sfeer te proeven zal er de komende maanden een foto impressie van het zomerfeest te bewonderen zijn aan ons tuinhek. Die is zeker de moeite van het bekijken waard!