Bethanië Kledingruil!

02 november 2023

Zaterdag 28 oktober stonden er geen auto’s bij ons in de garage, maar hingen er waslijnen vol kleding in de garage. Want er was weer een kledingruil!

Voor de 3e keer organiseerden we samen met vrijwilligers uit Amerongen een kledingruil, deze keer niet in de tuin, maar in onze garage. De avond van tevoren hebben we met vrijwilligers de garage omgebouwd met kraampjes, waslijnen en tafels vol kleding. Kinderkleding, dameskleding en herenkleding. We hebben veel kleding ontvangen die we al vooraf op konden hangen, zodat er veel te ruilen was vanaf het begin. 

IMG 1581

Op zaterdag om 10.00 kwamen er al veel mensen binnen om te ruilen. De wasmanden zaten al snel vol, maar gelukkig waren er veel helpende handen om alles op te hangen. Er werd druk geruild en tussen de waslijnen waren er veel gezellige ontmoetingen. Juist dat is ook een van onze doelen met deze activiteit. Het is heel duurzaam om kleding te ruilen, het is voor mensen met een kleinere portemonnee een mooie manier om aan een nieuwe garderobe te komen en mensen komen met elkaar in contact. Mede door het gezellige koffie- en theehoekje, waar ook zelfgebakken cakes werden verkocht door de kinderen van de leefgemeenschap.

Rond 12.00 werd het steeds leger in de garage en begonnen we weer met opruimen. De overige kleding is gedoneerd aan een winkel in Veenendaal waar mensen met een klein budget aan kleding kunnen komen. Deze kleding heeft dus ook een mooi plekje gekregen. Het was weer een erg geslaagde en leuke kledingruil waar we fijn op terugkijken. In het voorjaar hopen opnieuw een kledingruil te organiseren!