Diaconaal werker

marieke LEnthousiast, verbinder, luisterend oor, komt op felblauwe fiets, liefhebber van culturen en leergierig. We hebben het nu over Marieke Schouten, onze diaconaal werker. In het diaconale werk ontmoet ze allerlei mensen uit verschillende culturen. Mensen die nog geen maand in Nederland wonen en mensen die nog nooit ergens anders gewoond hebben dan in Amerongen. Ze geeft taallessen in ons huis aan jonge mensen van het AZC in Leersum. Onlangs is Women & Joy gestart, een vrouwenochtend met vrouwen van allerlei achtergronden en culturen. Daarnaast geeft ze ook Bijbelles aan een klein groepje buurtbewoners. Haar genoten opleiding is Godsdienst Pastoraal Werk. Het geven van de Bijbelles is dan vaak een hoogtepunt van de week voor haar.  

Naast activiteiten in ons huis vindt ze het ook heerlijk om in de wijk rond te lopen, bij mensen op de koffie te gaan en daar iets van God te delen. Of drinkt ze gewoon een kop koffie op een bankje buiten om zo met buurtbewoners aan de praat te raken. Hoe simpel kan het zijn.

Op de website kunt u regelmatig vinden, wat er zoal zich afspeelt binnen en buiten de muren van onze Leefgemeenschap en daarmee o.a. van haar werk. Welkom om daar eens een kijkje te nemen!